Schoolreis Bezoek Muiderslot & Survival

Leerzaam en Avontuurlijk Schoolreisje

Bezoek aan Muiderslot gecombineerd met een actieve Survival

Dit schoolreisje bestaat uit twee delen. Een leerzaam en boeiend bezoek aan het Muiderslot, dit programma duurt 3 uur. En een Survival in ons Outdoorpark in Almere, deze duurt 2 uur. Hiertussen zit een pauze van 1 uur voor de lunch en reistijd van Muiden naar Almere. 

Muiderslot Schoolreisje 

Het Muiderslot biedt een afwisselend programma, gericht op de cultuur en het erfgoed van de middeleeuwen, de 17e en de 19e eeuw. Leerlingen leren door vooral zelf te ervaren, bijvoorbeeld hoe een kasteel verdedigd werd. En natuurlijk horen ze over graaf Floris de Vijfde, bouwheer van het Muiderslot (Canon). Een andere beroemde bewoner is de 17e-eeuwse schrijver P.C. Hooft. Met hem maken de leerlingen kennis in de Gouden Eeuw Rondleiding door het ingerichte museumdeel van het Muiderslot. Alle programmaonderdelen sluiten aan bij de kerndoelen basisonderwijs.

Ook zijn er interessante tentoonstellingen bij de themajaren van het Muiderslot. In 2018 is het thema ‘Sterke Vrouwen’. Van 21 april tot en met 31 oktober 2018 kan iedereen een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Gewapend met schoonheid. Vrouwen en macht sinds de middeleeuwen‘.

Basisprogramma: rondje kasteel en vesting

Het basisprogramma bestaat uit vijf onderdelen: de Toren– en de Ridderroute, de Valkenier,* het Waterschild en de Tuinen. De Torenroute heeft als thema aanval en verdediging. Leerlingen gaan op onderzoek uit in een interactieve speurtocht. De Ridderroute is gericht op het leven in 1285, toen Floris V zijn kasteel liet bouwen. De Valkenier laat de roofvogels van heel dichtbij zien. In het Waterschild bekijken de leerlingen een korte film over het Muiderslot en het water. In de historische tuinen zien ze kruiden en groenten van vroeger.

Speelse schoolreis survival

Avontuurlijke tocht op het outdoorpark

Tijdens de schoolreis survival gaan de leerlingen met een enthousiaste outdoorbegeleider op avontuur in ons outdoorpark. Ze gaan de uitdaging aan met diverse hindernisbanen, klimwand, junglebrug, waterswing, camotunnels, en nog veel meer leuke onderdelen.

Schoolreis survival vol plezier

Afhankelijk van de leeftijd, motorische ontwikkeling van de deelnemers en de wensen van de school wordt een parcours samengesteld. Onze ervaren begeleiders zorgen dat elke deelnemer op het eigen niveau wordt uitgedaagd. Daarbij is winnen niet belangrijk: plezier staat voorop!  

Praktische informatie

Het schoolreis arrangement bestaat uit 3 delen: bezoek Muiderslot 3 uur, pauze en reistijd 1 uur, Outdoorpark 2 uur.
In het arrangement is aan het eind 3/4 uur gereserveerd voor gebruik van de picknickplek, consumpties en het omkleden. Tijdens deze 3/4 uur valt het toezicht op de leerlingen onder verantwoordelijkheid van de school. Er zijn dan geen begeleiders vanuit Outdoorpark SEC Survivals aanwezig. 

Je betaalt in 2 delen.
1. Voor het bezoek aan Muiderslot betaal je ter plaatse € 5,50 aan de kassa, ook voor de begeleiders. 
2. Van Outdoorpark SEC Survivals ontvang je vooraf een factuur voor de survival á € 9,90. Begeleiders vanuit school mogen gratis mee en betalen voor hun eigen consumpties. Je kunt hiervoor consumptiemunten á € 1,75 bestellen. Dit is voordeliger en zo blijven de uitgaven overzichtelijk. 

Voor zaterdag en zondag geldt een toeslag van € 2,50 p.p.

Eten en drinken

De lunch kan door de school zelf worden geregeld, maar kan ook worden besteld bij het Muiderslot of Outdoorpark SEC Survivals. 
Tijdens de survival krijgen de deelnemers een keer drinken en een zakje chips. De chips kunnen worden vervangen door een appel. 
Je kunt extra eten bestellen, zoals versgebakken patat, hartige snack of een stoere survivalburger. Het meenemen van eigen eten en drinken is toegestaan. 

Aantal deelnemers: 
45 deelnemers
Leeftijd: 
4 t/m 16 jaar
Duur: 
3+1+2 uur
Prijs: 
€ 15,40
Meer informatie: 

Op onze pagina veelgestelde vragen vindt u veel aanvullende informatie.

Extra mogelijkheden: 
Survivalburger (scholen)
Patat
Hartige snack
Consumptiemunten
Weekendtoeslag scholen