Schoolreis Kanovaren

Kano-schoolreisje in Almere

Watersport en waterplezier schoolreisjes

Als outdoororganisatie in Almere kunnen we natuurlijk niet zonder wateractiviteiten. Ons outdoorpark is is omgeven door water, een perfecte plek voor kano-activiteiten. 
Voor scholen kunnen we verschillende prorgamma's aanbieden. Van een 1 uur durende activiteit tot een meerdaagse cursus. Hieronder drie voorbeelden op basis waarvan we maatwerk kunnen leveren voor iedere school. 

1. Waterpret met leuke spelletjes

We beginnen met een speelse instructie zodat iedereen echt kapitein op zijn eigen boot is. Er zijn ervaren begeleiders die alles goed uitleggen en voordoen. Daarna is het tijd voor spelletjes, leuke wedstrijdjes en avontuurlijke speuropdrachten. Bijvoorbeeld kano-basketbal, lintenspel, handicaprace, hindernisparcours en slalommen. De inhoud passen we aan op de leeftijd, motoriek en ervaring van de deelnemers. We zorgen dat het voor iedereen leuk is, want plezier staat altijd voorop. 

2. Mooie kanotocht in de natuur

Ook hier beginnen we met een instructie voordat we op pad gaan. De kanotocht is een leuke en originele manier om de omgeving te verkennen en gezellig actief bezig te zijn. Iedereen krijgt een zwemvest. Vanzelfsprekend gaan er begeleiders mee, zodat je niet hoeft te letten op de route en gewoon kunt genieten van de kanotocht. De begeleider weet de mooie plekjes te vinden. Je ontdekt mooie uitzichten en vaart over sprookjesachtige plassen, en je beleeft ook het stadse Almere met haar prachtige skyline. Een actieve tocht vol afwisseling!

3. Kano-clinics 

Als schoolreisje, sportdag of gymles: de kano-clinic. Dit organiseren we regelmatig voor scholen, bijvoorbeeld in een serie van 4 á 5 lessen van 1,5 uur. 

Na afloop kan elke deelnemer die goed heeft meegedaan:
* goed in- en uitstappen, ook bij lastiger oevers.
* rechtuit varen; stoppen; achteruitvaren; bochtjes maken. Dit ook in spel- en wedstrijdverband.
* de lage steun: statisch en dynamisch
* opkanten (je verplaatst je gewicht in de kano waardoor er 1 kant van de bootomhoog komt, om aan die kant geen water naar binnen te krijgen)
* een tochtje van enkele kilometers probleemloos meevaren en heeft daarmee zich bijvoorbeeld goed voorbereid op een afvaart in de Ardennen of op de Dordogne
* kent elke deelnemer het verschil tussen diverse types kayaks en uitrusting, afhankelijk van het gebruiksdoel 
* gebruik van spatzeil  
* persoonlijke keus maken voor juiste peddel, zwemvest en kano

Kano-schoolreisje is maatwerk

Je kan hierboven bij "Boeken en Beschikbaarheid" een datum en tijdstip reserveren voor een Kano-schoolreisje. Wij nemen dan contact op om de invulling van het programma te bespreken. Bij 'bijzonderheden' kan je alvast wensen noteren of vragen stellen. Of neem contact met ons op info@sec-survivals.nl of 036-5384855

 

Aantal deelnemers: 
20 deelnemers
Leeftijd: 
8 t/m 18 jaar
Duur: 
v.a. 1 uur
Prijs: 
€ 12,50
Meer informatie: 

Op onze pagina veelgestelde vragen vindt u veel aanvullende informatie.