Schoolreis Survival & Klimmen

Actief schoolreisje met klimmen en survival

Schoolreis avontuur in Almere 

Dit afwisselende schoolreisje bestaat uit twee onderdelen. Eerst gaan de leerlingen de hoogte in met een highrope parcours in het prachtige klimpark Fun Forest. Daarna gaan ze op avontuur in ons outdoorpark met een speelse schoolreis survival.

Highrope klimmen bij Fun Forest

Dit actieve schoolreisje begint bij onze buren, klimpark Funforest. Daar zijn verschillende touwparcoursen hoog in de bomen aangelegd. Je loopt als het ware tussen de boomtoppen! Er zijn parcoursen op verschillende niveaus, dus voor elke leeftijd is er een geschikte activiteit. Ook zijn er spannende tokkelbanen; Fun Forest is namelijk het grootste tokkelbanenpark van Nederland!

Veiligheid staat voorop

Voor het klimmen krijgen de deelnemers uitgebreide instructies, en worden ze uitgerust met een veiligheidsgordel en veiligheidshelm. Zo zijn ze altijd gezekerd, en kunnen ze - onder toeziend oog van ervaren begeleiders - veilig door de bomen op ontdekkingsreis gaan. 

Avontuurlijke schoolreis survival

Daarna gaan de leerlingen naar het outdoorpark van SEC Survivals, met een busritje van 5 à 10 minuten. Daar gaan ze, na een pauze, de uitdaging aan met junglebruggen, camotunnels, hindernisbanen, boogschieten, en andere leuke onderdelen. 

We stellen een programma samen die past bij de samenstelling van de groep en de wensen van de school. Het is bij ons niet belangrijk wie de snelste of de sterkste is; iedereen kan het beste van zichzelf laten zien. Altijd geldt: plezier staat voorop!

Praktische informatie schoolreisje

Voor highrope klimmen geldt: per twee deelnemers van 8 t/m 11 jr moet een volwassene (18+) meeklimmen. Vanaf 12 jr mogen deelnemers zelfstandig klimmen. Begeleiders vanuit school mogen gratis mee en betalen voor hun eigen consumpties. Je kunt hiervoor eventueel munten bestellen, zodat de uitgaven overzichtelijk blijven.

Klimmen bij klimpark Funforest duurt 3 uur. Daarna ga je met eigen vervoer naar ons outdoorpark, waar een pauze wordt gehouden. 

De Schoolreis Survival duurt 3 uur. Hiervan is 3/4 uur gereserveerd voor gebruik van de picknickplek, consumpties en het omkleden. Tijdens deze 3/4 uur valt het toezicht op de leerlingen onder verantwoordelijkheid van de school. Er zijn dan geen begeleiders vanuit Outdoorpark SEC Survivals aanwezig. 

Begeleiders vanuit school mogen gratis mee en betalen voor hun eigen consumpties. Je kunt hiervoor consumptiemunten á € 1,75 bestellen. Dit is voordeliger en zo blijven de uitgaven overzichtelijk.

Voor zaterdag en zondag geldt een toeslag van € 2,50 p.p.

Eten en drinken tijdens het schoolreisje

Na het highrope klimmen is er een pauze waar de leerlingen drinken krijgen. Je kunt bovendien versgebakken patat, hartige snack, of een stoere survivalburger bij ons bestellen. Het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. Picknicken op ons grasveld is erg gezellig! 

Na afloop van de survival krijgen de leerlingen nogmaals drinken en een zakje chips. Dit kan worden vervangen door een appel. 

Al het eten en drinken vindt plaats bij Outdoorpark SEC Survivals. 

Aantal deelnemers: 
45 deelnemers
Leeftijd: 
8 t/m 16 jr
Duur: 
3 + 3 uur
Kies ook: 
eten en drinken naar keuze
Prijs: 
€ 27,85
Pakket Categorie: 
Meer informatie: 

Op onze pagina veelgestelde vragen vindt u uitgebreide aanvullende informatie.

Extra mogelijkheden: 
Survivalburger (scholen)
Patat
Hartige snack
Consumptiemunten
Weekendtoeslag scholen